>Още от летния семестър на 2018 / 2019 г. ВСУ 

...
>Още от летния семестър на 2018 / 2019 г. ВСУ 
Коментари Харесай

ВСУ разширява палитрата на чуждоезиковото обучение

>
Още от летния учебен срок на 2018 / 2019 година ВСУ  ще предложи на студентите си опцията да учат факултативно португалски език. Това бе контрактувано сред доцент доктор Красимир Недялков – президент на ВСУ и Анаиза Гордино – шеф на Португалския културен и езиков център " Камойнш София “. Занятията ще се водят от професионален лингвист - притежател на езика, а студентите ще имат опция да вземат участие в планове и състезания, свързани със страната на Жозе Родригеш душ Сантуш. Най-големият частен университет в страната бе предпочетен като сътрудник от " Камойнш София “, поради дългогодишните обичаи в чуждоезиковото образование и престижа му на новаторски, на " друг и по-добър “ университет.

ВСУ поддържа дългогодишни контакти с водещи португалски университети и реализира входяща и изходяща Еразъм-мобилност на студенти и преподаватели.

" Нашият университет предизвиква студентите да учат повече от един непознат език, така като  многоезичието е детайл от европейската еднаквост. Ние сме уверени, че по-доброто познаване на актуалните европейски езици улеснява общуването и обмена на информация и по този метод предизвиква подвижността, взаимното съгласие и съдействие “, заяви ръководителят на Департамента проф. доктор Галина Шамонина.

От идната образователна година студентите от Архитектурния факултет ще имат опция да учат италиански език, в границите на културен план на университета.

От началото на тази образователна година във ВСУ " Черноризец Храбър “ работи преподавателят по японски език Фумико Кобаяши. Освен японските писмени знаци, тя предава и  красотата на културата на Страната на изгряващото слънце на седем групи студенти, преподаватели и чиновници. Огромен интерес към образованието по японски език имат студентите от направленията " Международни връзки “, " Архитектура “, " Психология “ и " Право “.

Изучаването на непознати езици покачва конкурентоспособността на възпитаниците на Варненския свободен университет и им дава опция да впишат в професионалното си портфолио владеенето на два или три непознати езика, измежду които и редки. Най-силен остава ползата им към съветския и британския език. Само преди дни Руският център на ВСУ означи своя 10-и рожден ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР